Kezelések általános ismertető:

 

Ezen az oldalon a kezelés(ek)hez szükséges rövid tájékoztatásokat olvashatja. Kérjük, hogy tanulmányozza át alaposan a leírást! Bővebb információért forduljon munkatársainkhoz bizalommal. Kollégáink örömmel állnak rendelkezésére minden tekintetben.

Adminisztráció, diagnosztika, tervezés

A teljeskörű rehabilitációs terv(ek) elkészítéséhez elengedhetetlen feltétel a rendelkezésre álló információk utólagos, kezelési időn túl történő kiértékelése. Ezt a diagnosztikus folyamatot, továbbá a rehabilitációs szükségletek látványtervvel kombinált kommunikálását segíti a képes és mozgóképes (video) adminisztráció.

Barázdazárás

Az őrlőfogakon található természetes felszíni barázdák nagyon kedvező feltételeket biztosítanak a fogszuvasodás kialakulásához. Gyermekkorban erre különösen figyelni kell, hiszen a szülők nagy része nem is veszi észre, ha gyermekük első maradó őrlőfoga megjelenik, mert nem jár tejfogvesztéssel.

Betétkészítés

Bizonyos esetekben szükség lehet a régi, rosszul illeszkedő tömések, gyökértömések cseréjére, egyes fogak csappal történő ellátására. Ezek a munkafolyamatok a készülő fogmű minőségét és élettartamát növelik.

Dentálhigénia

Napjainkban a fogászatban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a megelőzésre. Ennek érdekében professzionális fogtisztítást, illetve teljes körű tájékoztatást nyújtunk a pácienseinknek a fogmosási technikákról, eszközökről, táplálkozásról, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal őrizhessük meg fogaik egészségét, épségét.

Diagnosztika

A pácienseinkkel való első találkozáskor anamnézis felvételt követően részletes szájüregi vizsgálattal vesszük fel a fogazati státuszt. Ezek után pontos kezelési tervet és árajánlatot állítunk össze, figyelembe véve a páciens igényeit, és a szakmai követelményeket.

Dentálhigénia

Napjainkban a fogászatban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a megelőzésre. Ennek érdekében professzionális fogtisztítást, illetve teljes körű tájékoztatást nyújtunk a pácienseinknek a fogmosási technikákról, eszközökről, táplálkozásról, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal őrizhessük meg fogaik egészségét, épségét.

Endodoncia / gyökérkezelés

A gyökérkezelésnek számos indikációja ismert. A kiterjedt és/vagy mélybe hatoló szuvasodások, illetve baleseti traumák esetén, a baktériumok elérhetik a fogbelet, ami idővel csontba terjedő gyulladást is okozhat.

Érzéstelenítés

A kényelmes és nyugodt kezeléshez általában szükséges beavatkozás. Az injekció beadásával járó diszkomfort érzés, fájdalom, esetleg más reakció vagy hatás egyénenként jelentősen eltérő lehet mind objektív, mind szubjektív értelemben.

Fogpótlások

Fogpótlás készítésére szükség lehet meglévő foghiány, túlzott mértékben szuvas/sérült fog rehabilitációja, továbbá komplex harapásrendezés esetén.

Gyökérkezelés

Kiterjedt és/vagy mélybe hatoló szuvasodás, illetve traumák esetén, a baktériumok elérhetik a fogbelet, ami idővel csontba terjedő gyulladást is okozhat. 

Higiéniai kezelés

A fogkő a fogápolás ellenére is kialakul a hátramaradt lepedék talaján. Eltávolításához professzionális higiénés eszközökre lehet szükség, melyek a fogorvosi rendelő felszerelését képezik.

Fogfehérítés

Bizonyos fogkoronai elszíneződések kezelésére használt módszer. A kifehéredés mértéke változó, előre nem megjósolható. Az elért hatás időszakos, és időről időre szükségessé válhat a kezelés megismétlése.

Ráncfeltöltés

A hyaluronsav 100%-ig felszívódó természetes anyag, mely alapvetően megtalálható az emberi szervezetben is. A hyaluronsav a szervezetben lévő vízet, vízmolekulákat köti meg. Idővel a hyaluronsav mennyisége csökken a szervezetben, a bőr veszít a hidratáltságából, rugalmasságából, ezért alakulnak ki a ráncok, barázdák.

Sebészet

Bizonyos esetek (fogszabályozás, túlzott fogágykárosodás, fokozott fogkárosodás, egészséget veszélyeztető gyulladásos folyamatok, implantálás, csontpótlás, stb.) megkívánnak fogsebészeti beavatkozásokat.

Töméskészítés

Jellemzően a fogakon megmaradt lepedék talaján kialakuló szuvasodás kezelésére, esetleg a klinikai fogkorona hiányának rendbetételére alkalmazott terápiás eljárás.