Amennyiben laikusként szeretne tisztán látni a fogbeültetés világában, nem lesz egyszerű dolga. Jelentősen eltérhetnek a különféle anyagú és márkájú implantátumok egymástól, minőségben és árban egyaránt.

Mindenkinek mérlegelni kell, hogy megelégszik a legolcsóbb megoldással, vagy inkább a drágább felé dönt. Ahhoz, hogy megalapozott döntést lehessen hozni, érdemes megnézni, hogy melyek azok a tényezők, amik kialakítják az árat.

 

Ezek befolyásolják a fogimplantátum árak végösszegét

Valójában nem egy egységes dologról van szó, amikor a fogimplantátumról beszélünk. Több összetevőből áll, ezért is kell egy „több ismeretlenes egyenletet” megoldani, hogy ha szeretnénk a fogpótlás véső költségét kiszámolni.

      fogpótlás: a szájban látható, az esztétikai szempontból legfontosabb, a hiányzó fogakat helyettesítő, implantátum tetejére kerülő korona, híd vagy kivehető fogsor

      implantátum fej: összekapcsoló elem, az implantátumot és a fogpótlás között

      implantátum: a természetes foggyökeret helyettesítő műgyökér, amely speciális titánötvözetből készül, csavarmenettel ellátott a stabil rögzítés lehetősége miatt

Az első két összetevő ára leginkább a technikai munkafolyamatok színvonalától és a felhasznált alapanyagok fajtáitól és minőségétől függ.

Az implantátum fej és a fogpótlás együttes ára 100 000 forinttól akár 300 000 forintig terjedhet, ha fémvázas alapú kevesebbe fog kerülni, mint a cirkónium alapú.

 

Fogpótlás:

Fémvázas megoldás:

A leggyakrabban használt típus, maga a váz fémből, ami lehet akár titán, arany vagy fogászati fém is, a „borítás” színtartó bevonattal készül. A terhelhetőséget tekintve stabil, időtálló megoldást jelent, és a színárnyalat is egész pontosan hozzá igazítható az eredeti fogakhoz. Hátrányaként említhetjük, hogy a fémallergiások nem minden esettben használhatják, illetve az idő előrehaladtával elképzelhető, hogy egy szürke csík jelenik meg az íny és a fogkorona határán, a fogíny visszahúzódása miatt.

  Fémkerámia korona implantátumra: 130 000 – 150 000 Ft

 

Nem fémvázas megoldás:

Cirkónium alapú:

A cirkónium hajlítószilárdságának köszönhetően strapabíró és hosszú távú megoldást kaphat, amennyiben e mellett teszi le a voksát. Igen kemény anyaga miatt akár a hosszabb hidak is nagy biztonsággal felépíthetőek. Esztétikai szempontokat figyelembe véve a legjobb megoldás, hiszen a 21. századi CAD/CAM technológiának köszönhetően a rendkívül pontos és precíz tervezés után a kivitelezés is a legmagasabb igényeket elégíti ki. A cirkónium alapú fogpótlások ugyan a magasabb költségű fogimplantátum árak közé tartoznak, azonban ha minőségi és tartós megoldást szeretne mindenképpen tökéletes választás lehet.

  Cirkon- kerámia (fémmentes) korona implantátumra: 190 000 – 220 000 Ft

 

E-max préskerámia:

Hosszú távra megoldást nyújtó fogászati kerámia, kevésbé sérülékeny, tartósan ellenálló tulajdonsága miatt. Tökéletesen lehet az eredeti fogakhoz igazítani, hiszen széles színskálában állítják elő, így elég kiterjed felhasználási lehetőséget biztosít a fogbeültetések területén. A természetes hatást remek fényáteresztő képességének köszönheti, amellyel élethű és harmonikus megoldást jelenthet annak, aki szép mosolyt szeretne. A színtiszta kerámiából készülő, fémet egyáltalán nem tartalmazó korona az allergiásoknak és a fémre érzékenyeknek egészségügyi szempontokat figyelembe véve is megfelelő választás lehet.

  E-max préskerámia (fémmentes) korona implantátumra: 190 000 – 220 000 Ft

 

Ideiglenes korona készítése (rendelőben)

Az implantátumokra akár azonnal ideiglenes pótlás készülhet, így a páciens egy percig sem marad fog nélkül, míg a csontosodási idő lezajlik. Ez általában 2-3 hónap

20 000 – 40 000 Ft

 

Ideiglenes korona készítése (fogtechnikai laboratóriumban)

50 000 – 80 000 Ft

 

Ideiglenes teljes kivehető fogsor

Az ideiglenes kivehető műfogsor, egy olyan fogpótlási megoldás, amelyet a páciens önállóan is képes ki és visszahelyezni a helyére.

– 80 000 – 180 000 Ft

 

Implantátum fej:

A csontosodás után az implantátumra ún. suprastruktúra kerül (műcsonk), erre készül a végleges korona. A fogimplantátum árakat nem feltétlenül ez az alkotó elem „dobja meg”, hiszen elég kis részét jelenti majd a végleges költségeknek.

20 000 – 80 000 Ft

 

Implantátum:

         Implantátum behelyezés (SGS, Nobel)

– 150 000 – 220 000 Ft

 

A fogimplantátum árak széles skálán mozognak, számos kérdésben kell döntést hoznia, hogyha esztétikailag és a pénztárcája számára is tökéletes döntést szeretne hozni.

 

Reményeink szerint a 3 részes cikksorozatunkkal sikerült tágabb betekintést nyújtanunk a fogimplantátumok világába, amennyiben még többet szeretne megtudni a Kizman Dental Stúdió szolgáltatásaival kapcsolatban, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.

Érdeklődik? Kérje konzultációnkat!

További kérdései vannak, vagy csak szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról? Forduljon hozzánk bizalommal!

Bejelentkezéshez hívja az alábbi telefonszámok valamelyikét:

06 70 300 5060