Betétkészítés

Bizonyos esetekben szükség lehet a régi, rosszul illeszkedő tömések, gyökértömések cseréjére, egyes fogak csappal történő ellátására. Ezek a munkafolyamatok a készülő fogmű minőségét és élettartamát növelik.

1. lépés: Fogak előkészítése lenyomat

Helyi érzéstelenítést követően a fogak előkészítése, preparálása történik. A preparálás befejezése után a fogról és a másik fogívről is lenyomat készül, majd a két állcsont egymáshoz való viszonyának rögzítése is megtörténik. A kezelés végén ideiglenes töméssel látjuk el a preparált fogat, amely hozzájárul, hogy a kezelések közötti időszak a páciens számára kényelmesebben teljen.

2. lépés: Átadás

Az ideiglenes tömés eltávolítása után, az elkészült inlay vagy onlay próbájára kerül sor. Ellenőrizzük az esztétikát, a széli záródás pontosságát.

Speciális fogszín vagy anatómiai adottságok esetén lehetőség van az individuális színezés kiegészítésére előzetes fotódokumentálás vagy személyes laborlátogatás során.

Az ellenőrző folyamatok után az elkészült munka végleges rögzítése, beragasztása történik, a páciens pedig egyénre szabott szájhigiénés tanácsokban részesül.

3. lépés: Utógondozás

Az elkészült munka élettartama nagyban függ attól, hogy a páciens a korábban javasolt szájápolási eszközöket rendszeresen alkalmazta-e. Ezért is kiemelkedő jelentőségű a fél éves kontroll vizsgálaton történő megjelenés és szükség esetén részvétel a professzionális szájhigiénés tisztításon.